Logo_download__3_

De provincie Overijssel, 16 Overijsselse gemeenten, 40 opleidingen in Overijssel, de Jongerenraad Overijssel en ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat - organiseren dit jaar wederom het project Overijssel doet mee! Voor jongeren én volwassenen worden allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met de democratie. Dit meldt de provincie Overijssel. 

Hoe is het om politiek actief te zijn in de provincie of in de gemeente? Wat doet een raadslid of Statenlid? Waar gaat een gemeente over, en de provincie, en het Rijk? En hoe worden beslissingen genomen? Dat zijn allemaal vragen die door middel van de activiteiten beantwoord worden. 

Binnen het project worden onder meer Democratiespelen (op gemeentehuis of provinciehuis), Statenspelen (op het provinciehuis), gastlessen en debatwedstrijden georganiseerd. Via de activiteiten krijgen de deelnemers (jong én oud) informatie over de gemeente en provincie en gaan ze in gesprek met politici. Ook kunnen ze via een spel in de huid kruipen van een politicus om zo te ervaren hoe politieke besluitvorming werkt.

Het project bestaat sinds 2008. Jaarlijks worden met de activiteiten 4.500 inwoners bereikt. Op overijsseldoetmee.nl staan alle activiteiten. 

© Nationale Onderwijsgids