Logo_pf_logo_met

102 leerlingen van vier Overijsselse scholen doen maandag 14 september mee aan ‘Democratie voor Beginners’ tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag. De Jongerenraad Overijssel organiseert deze activiteit, waarbij de scholieren in gesprek gaan met Tweede Kamerleden en jongerenorganisaties. Daarnaast doen leden van de Jongerenraad Overijssel die middag mee met het Prinsjesdebat met 150 scholieren uit heel Nederland. Dat meldt de provincie Overijssel.

De jongeren gaan van 11.00 tot 14.30 in gesprek met Tweede Kamerleden en jongerenorganisaties (zoals het LAKS, FNV Jong, de Jongerenraad Kampen en de Jongerenraad Overijssel). Democratie voor Beginners wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de Jongerenraad Overijssel, rondom de Dag van de Democratie op 12 september. Vijf leden van de Jongerenraad doen maandagmiddag vervolgens mee aan het Prinsjesdebat in Nieuwspoort. 150 scholieren van vmbo tot gymnasium strijden hierbij om een beker. Ze gaan in debat over actuele maatschappelijke dilemma’s.

De activiteit van de Jongerenraad Overijssel is onderdeel van het Prinsjesfestival, dat jaarlijks in de dagen voor Prinsjesdag plaatsvindt. Elk jaar staat een andere provincie centraal, dit jaar is dat Overijssel. 

© Nationale Onderwijsgids