Normal_taal__kind__taal_leren__boek

Bijna dertig kinderen uit Woerden gaan deze zomer drie keer in de week naar school om hun Nederlands te verbeteren. Het gaat om kinderen van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Niet alleen krijgen ze extra lessen in taal, ze leren ook over de geschiedenis van hun nieuwe woonplaats. Bovendien maken ze uitstapjes, omdat deze kinderen met hun familie niet op vakantie gaan. Dat meldt RTV Utrecht.

Een van de manieren om de kinderen meer Nederlands te leren en ook iets van de cultuur bij te brengen is door ze Nederlandse recepten te laten koken. Tijdens de Summerschool is er daarnaast aandacht voor toneelstukjes en elke woensdag gaat de groep eropuit om de nieuwe leefomgeving beter te leren kennen. Zo staat er deze week een speurtocht door Woerden op het programma, zegt taaltrainer Marie Luise de Groot. Tijdens die tocht leren de kinderen zowel nieuwe woorden als een stukje historie van de stad.

Volgens de deelnemers is de Summerschool erg handig, vooral omdat de taalvaardigheid dan niet achterblijft. Na de zomervakantie is het dan makkelijker om op school weer mee te kunnen komen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids