Normal_studeren_mbo_hbo_student

Hoewel toekomstige mbo-studenten officieel geen achterstand hebben opgelopen door corona, kunnen vmbo’ers met een middelbareschooldiploma op zak deze zomer wel extra scholing krijgen. De zomerschool Ready & Go voor het MBO biedt Amsterdamse jongeren van 10 tot 14 augustus de kans om alvast op hun nieuwe school lessen volgen. Dit meldt het Parool. 

De zomerlessen vinden plaats op het ROC van Amsterdam en ROC Top. De extra scholing kost de studenten geen geld, want de lessen zijn gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. De extra lessen gaan over rekenen, taal, plannen en studievaardigheden.

Aandacht voor Nederlandse taal

Volgens Ariëlle de Ruijter van het Samenwerkingsverband VO Amsterdam-Diemen kan er de afgelopen maanden minder aandacht zijn geweest voor de Nederlandse taal. “De scholen waren dicht, je hebt minder sociale contacten en sommigen waren enkel nog in een anderstalige omgeving. Nu krijgen ze een boost om alles even op te frissen”, zegt De Ruijter.

Centrale examens geschrapt

Omdat eindexamenleerlingen dit jaar niet de kans hebben gekregen om hun centrale examens te maken, is een objectieve toets om het niveau van studenten te meten achterwege gebleven. Nu kunnen geslaagde vmbo’ers desondanks starten op het mbo, maar de scholen willen ze in de zomer graag helpen zodat ze na de vakantie volledig geïnformeerd van start kunnen. 

Door: Nationale Onderwijsgids