Normal_techniektalent.nu__techniek

Er is een nieuwe website online die professionals uit de techniek sector samenbrengt met docenten. Met het Platform ‘Gastlessen, zó geregeld’ kan een docent makkelijk in contact komen met een bedrijf die gastlessen wil geven of een bedrijfsbezoek willen verzorgen. De site is een initiatief van TechniekTalent.nu. Dit meldt Installatie.nl.

Decanen en docenten vinden het vaak moeilijk om een geschikt bedrijf te vinden dat aansluit bij de technieklessen die gegeven worden. Ook andersom weten bedrijven niet altijd goed hoe ze in contact moeten komen met scholen. Gastlessen, zó geregeld' is dé ontmoetingsplaats voor scholen in het voortgezet onderwijs en technische bedrijven. Scholen en bedrijven kunnen zich aanmelden en een profiel aanmaken. Op basis van vraag en aanbod wordt een match gezocht in de buurt. 
 
Voordelen voor de scholen zijn dat jongeren op deze manier een goed beeld van techniek krijgen waardoor ze betere loopbaankeuzes kunnen maken. Ook wordt zo de lesstof aantrekkelijker en heeft het meer effect doordat leerlingen de praktijk ervaren. Het platform is in ontwikkeling en wordt eerst getest in de omgeving van Amsterdam en van Ede.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids