Brabantse school na twee dagen alweer dicht door coronabesmetting

De Nederlandse basisscholen openden afgelopen maandag weer hun deuren, maar voor basisschool De Bukehof in Oudenbosch is het nu alweer einde verhaal. Eén van de leerlingen van de school is besmet met het coronavirus en omdat het kind vorige week nog naar de noodopvang ging is het met zoveel andere kinderen in contact geweest dat contactonderzoek niet meer kan. Dit meldt Omroep Brabant.

Het besmette kind bezocht vorige week, voor de heropening van de scholen, nog de noodopvang, waar kinderen uit meerdere klassen samenkomen. Daardoor is de situatie nu onbeheersbaar.

Bestuurder Lex Polman noemt de situatie “heel frustrerend”, maar na overleg met de GGD bleek er geen andere optie te zijn dan de deuren weer sluiten. Hij heeft even overwogen om iedereen te laten testen op het virus: “Maar het ligt ingewikkeld, je mag als school niet zomaar mensen verplichten een test te doen. Je kunt het vragen aan de ouders, maar die moeten er dan mee instemmen. Dat proces heb je zelf niet in de hand.”

Toch blijft Polman erbij dat het heropenen van de scholen een goed idee is geweest: “Er is goed over de heropening nagedacht, door de overheid, het RIVM, de PO raad, ik ben een beetje klaar met alle meningen hierover. We handelen gewoon naar de richtlijnen.” Hij gaat ervan uit dat de school na de voorjaarsvakantie weer open kan.

Door: Nationale Onderwijsgids