Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

Op de Vismarkt in Groningen staat deze week een pop-up fietsenwinkel. Het is een winkel waar je een fiets kan brengen in plaats van er één te kopen. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen uit de Provincie Groningen die opgroeien in armoede. Dit meldt Nationaal Fonds Kinderhulp.

Nationaal Fonds Kinderhulp is één van de begunstigden en zal de gedoneerde fietsen uitzetten in de regio Groningen. Deze inzamelweek is het startsein voor de regiotour van het ANWB Kinderfietsenplan dat in heel Nederland zoveel mogelijk fietsen wil inzamelen voor kinderen die opgroeien in armoede. Ook de gemeente Groningen en Stichting Leergeld steunen het project. Tijdens een feestelijke aftrap op de Vismarkt doneerden leerlingen van de St. Michaëlschool de eerste fietsen bij de pop-up fietsenwinkel. Wethouder Mattias Gijsbertsen van armoedebeleid en Araya Sumter namen de fietsen symbolisch in ontvangst.
 
Ook Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, was aanwezig bij de aftrap: "Als je opgroeit in armoede, is zoiets 'normaals' als een fiets, niet vanzelfsprekend. En dat in een fietsland als Nederland. Deze kinderen lopen vaak naar school, kunnen er niet gemakkelijk met vriendjes op uit of met de klas mee tijdens een uitje. Het ANWB Kinderfietsenplan wil deze kinderen helpen en dat vinden wij fantastisch! Ook wij roepen daarom zoveel mogelijk mensen op om in Groningen, maar ook landelijk, een fiets te doneren."  
 
© Nationale Onderwijsgids