Kinderopvang in Noordbroek krijgt eerste watertappunt van Groningen

Kinderopvang Thuishuis Oh Gut Oh Grut heeft woensdagmiddag 22 mei als een van de eerste in Midden-Groningen een roestvrijstalen watertappunt in gebruik genomen. Zij delen het watertappunt met obs Inspecteur Amerika. Leerlingen Evelina uit groep 2 en Levi uit groep mochten, samen met wethouder Annemiek Hoesen, het watertappunt ‘openen’. Dat meldt Menterwolde Info.

Meerdere scholen en kinderopvangcentra in de gemeente Midden-Groningen moeten uiteindelijk zo’n waterstappunt krijgen. “Nieuwe scholen moeten zo’n tappunt standaard erbij krijgen”, aldus Annemiek Hoesen. Kindcentrum Muntendam zou dan sowieso in aanmerking komen voor een watertappunt.

Dopper 

Alle 150 kinderen uit Noordbroek krijgen deze week een dopper cadeau die ze kunnen vullen met water uit het tappunt of uit de kraan. Hoesen legt de kinderen uit dat water veel gezonder is dan fristi of chocomelk.

Waterbedrijf Groningen 

Op het schoolplein werd na de officiële opening van het watertappunt een waterfeest georganiseerd voor de kinderen. Scholen krijgen dit jaar bezoek van Waterbedrijf Groningen. Zij komen vertellen waar het drinkwater vandaan komt en wat er allemaal komt kijken voordat het water op school uit de kraan komt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk