Studiekeuze prinses Alexia staat nog niet vast: 'Keuzestress slaat bij mij toe'

Aan welke universiteit prinses Alexia gaat studeren is nog steeds onduidelijk. Zelf weet de prinses het ook nog niet zeker. Ze heeft zich voor verschillende studies ingeschreven. Dat vertelde de prinses tijdens het gesprek met de pers bij de zomerfotosessie op Paleis Huis ten Bosch. Dat meldt het AD.

“Welke studie ik ga volgen ligt aan persoonlijke redenen. Ik heb voor nu nog geen keuze gemaakt”, aldus Alexia. Haar vader koning Willem-Alexander reageert daarop dat hij het toch ook wel graag zou willen weten. Alexia heeft keuzestress, maar dat is volgens prinses Amalia heel normaal. “Heel veel jongeren hebben daar last van.”

Groningen toekomstige studiestad? 

Deze week kwam de geruchtenmolen op gang toen Groningen werd genoemd als toekomstige studiestad van prinses Alexia. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) had een email-adres in het systeem staan dat van de prinses zou zijn. Daar kwam het Dagblad van het Noorden na onderzoek achter. In verschillende studentenkringen in Groningen werd Alexia vorig jaar al gespot. Zij zou allerlei informatie vergaren voor een studie in deze stad.

Tentamenstress voor prinses Amalia 

Vanwege de studentendemonstraties in Amsterdam had prinses Amalia ook iets meer last van tentamenstress. Dat vertelde ze aan de pers. “Dat studenten zich ook mogen uitspreken over dingen waarover ze zich zorgen maken vind ik heel waardevol. Maar ik ben vast niet de enige student die iets meer tentamenstress had dan normaal.” Zo vlak voor de tentamenweken werd er namelijk gedemonstreerd. De uitslag van haar tentamens heeft de prinses nog niet terug, dus of de tentamenstress haar parten heeft gespeeld is nu nog niet duidelijk.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Frank Ruiter