Normal_hardlopen__sporten__rennen

De afdeling Sportacademie van het Koning Willem I College staat bekend om het organiseren van schoolsport Nederlandse Kampioenschappen voor het mbo. Dit jaar organiseren de studenten van de school vier NK's. Dinsdag 16 april aanstaande wordt gestart met de NK's CrossFit, Powerliften en Bowlen. Dit meldt het Koning Willem I College. 

Zeven jaar geleden begon een eerste editie van het NK mbo CrossFit. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een multi-event met vier NK's, waaraan studenten uit het hele land deelnemen. Zowel in CrossFit, Powerliften, bowlen als de triatlon wordt gestreden om de Nederlandse titel.
 
''Het is een unieke manier om studenten op te leiden en voor te bereiden op het toekomstige werkveld'' aldus leraar Koen van Meurs van de Sportacademie. "Studenten beseffen de grootheid van zulke evenementen en maken hierdoor enorme stappen in hun ontwikkeling. Ze doorlopen het hele organisatorische proces, van brainstormen tot en met uitvoering. We willen ieder jaar een nog beter evenement neerzetten.''
 
Door: Nationale Onderwijsgids