Normal_koning-willem-i-college_logo

Alumnivereniging A-Academy hield op donderdag 23 mei 2019 de eerste landelijke bijeenkomst voor alle mbo-alumniverenigingen op de campus van het Koning Willem I College. Het doel van deze meet-up was om kennis te delen, contacten te leggen tussen de mbo-alumniverenigingen en samen tot een succesvol alumnibeleid te komen. Dit meldt het Koning Willem I College.

“In tegenstelling tot op de meeste universiteiten en hbo’s, staat het alumnibeleid in de mbo-sector veelal in de kinderschoenen. Als dat er überhaupt al is”, stelt Marvin Putuhena, bestuurslid van de A-Academy. De A-Academy behoort tot één van Nederlands eerste alumniverenigingen binnen de mbo-sector en wordt bestuurd door oud-studenten van het Koning Willem I College. Met de eerste landelijke meet-up voor alumniverenigingen hoopt Putuhena een impuls te geven aan het alumnibeleid binnen het mbo.
 

Prominenten

Naast twaalf alumniverenigingen van mbo’s en roc’s uit het hele land, waren ook prominenten uit de onderwijswereld aanwezig. Ton Heerts (voorzitter van de MBO Raad) opende samen met Sander Baljé (Directie MBO van het Ministerie van Onderwijs) de bijeenkomst. 
 

Mbo belangrijk onderwijs

Heerts benadrukt dat het mbo, dat volgens hem staat voor mega belangrijk onderwijs, onmisbaar is voor de maatschappij. “Zonder vakmensen staat Nederland stil; dan is er bijvoorbeeld geen gas, water en licht.” Hij maakt zich dan ook hard voor het ontwikkelen van een goed alumnibeleid binnen de mbo-sector. “In het kader van ‘een leven lang leren’ is er een belangrijke rol voor alumniverenigingen weggelegd.” Ook Baljé onderstreept dit belang: “Binnen ons ministerie willen wij meer werk gaan maken van het alumnibeleid binnen de mbo-sector. Daarin kunnen wij een faciliterende en ondersteunde rol spelen. Deze meet-up is een uitgelezen kans om goede voorstellen te verzamelen voor de motie, die op 11 juni wordt ingediend.” 
 

Grenzen verleggen

Na het plenaire gedeelte wisselden de gasten onder het genot van een walking dinner ervaringen en tips uit over verschillende thema’s, zoals ledenwerving, social media, de samenwerkingsdriehoek A-Academy, Koning Willem I College en bedrijfsleven en evenementen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids