Normal_voetbal_kinderen__compfight_

De Sportacademie van MBO Amersfoort organiseert op donderdag 21 mei een landelijk kampioenschap waar mbo'ers uit het hele land aan mee mogen doen. Op het programma staan traditionele onderdelen als hockey en tennis maar ook relatief nieuwe sporten zoals panna, freerunning en urban dance. Dit meldt MBO Amersfoort. 

MBO Amersfoort hoopt de interesse van een bredere groep studenten te wekken met het uitgebreide aanbod aan activiteiten. Naast het NK zijn er die dag ook een twintigtal clinics en activiteiten om in te lopen zoals streetball, biketrail, paaldansen en DJ mixtapes. De organisatie is in handen van studenten van het Sportbureau van de Sportacademie.

Het NK vindt plaats op sportpark de Bokkeduinen. Daar zal onder meer een groot parcours van zo'n 200 m2 komen voor het onderdeel Free Running. “De deelnemers krijgen eerst een workshop van anderhalf uur om het parcours te verkennen en trucs aan te leren, om vervolgens in battles tegen andere deelnemers te strijden", vertelt manager Klaasjan Takken van het Sportbureau. Deelnemers aan het NK Panna, een vorm van straatvoetbal, strijden om plaatsing voor het EK Panna Knock Out 2016. Het NK Dance bestaat uit de onderdelen 'hiphop battles' en 'best dancecrew'. Het NK Hockey en NK Tennis worden georganiseerd in samenwerking met de KNHB en de KNLTB.

MBO-studenten die mee willen doen aan het NK kunnen zich nog tot 8 mei opgeven via www.sportacademie-amersfoort.nl of door een mail te sturen aan Saskia Keulaars via kss@mboamersfoort.nl.

© Nationale Onderwijsgids