Normal_zonnepanelen__zonenergie__duurzaam

ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool starten met een kenniscentrum voor de zogenoemde energietransitie. Hiermee willen ze de doorstroming van het technisch onderwijs naar de arbeidsmarkt verbeteren. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Er wordt in eerste instantie ingezet op de instroom van 25 studenten elektrotechniek en 25 studenten installatietechniek in het regionale bedrijfsleven. Met het kenniscentrum willen de scholen inspelen op de plannen van de gemeente Den Haag om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Hiervoor worden ruim 25.000 huizen voorzien van duurzame energie, en daarvoor is goed geschoold technisch personeel nodig. 
 
Wethouder Saskia Bruines van Onderwijs is enthousiast over het initiatief. “We hebben vakmensen nodig die huizen en kantoren kunnen verduurzamen. Goed onderwijs in combinatie met een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven speelt daarbij een cruciale rol.”
 
Het kenniscentrum wordt gefinancierd door de Europese Unie met ruim 700.000 euro vanuit het project 'Kansen voor West'. De gemeente Den Haag en het bedrijfsleven nemen de cofinanciering voor hun rekening.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids