Normal_campagnebeeldlopersjpg

Er hebben zich een recordaantal van 5.100 mensen ingeschreven voor de negende editie van de Nacht van de Vluchteling. Deze vindt aanstaande weekend plaats in de nacht van 16 op 17 juni. Ook scholieren, studenten en leraren lopen mee. Dit meldt Stichting Vluchteling.

Op zaterdag 16 juni klinkt om stipt middernacht het startschot van de 40 kilometerlange sponsorloop in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. In het holst van de nacht lopen de deelnemers via vier rustpunten en finishen ze de volgende ochtend. 
 
Naast de vier edities van 40 kilometer wordt er dit jaar ook een avondloop van 10 en 20 km georganiseerd. Hiervoor vertrekken op 16 juni om 18:45 uur ten minste 1.000 deelnemers. De avondloop begint en eindigt net als de 40 kilometer in Amsterdam vanaf de Westergasfabriek.
 
Naast minister Sigrid Kaag, de burgemeesters Jan van Zanen (Utrecht), Ahmed Marcouch (Arnhem) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) zijn ook BN’ers als Waldemar Torenstra en Johnny de Mol aanwezig bij het evenement. Johnny de Mol zal op zaterdagavond samen met een schoolklas meelopen met de 10 kilometer.
 
Verschillende teams hebben zich ingeschreven, waaronder scholen, studenten en leraren. Zo lopen onder andere Olympus College Arnhem, Hyperion Lyceum in Amsterdam, de Haagse Hogeschool en Pabo Hogeschool Rotterdam mee.
 
KRO-NCRV komt op zaterdagavond 16 juni samen met Stichting Vluchteling vanaf NPO2 met een live-televisie uitzending vanaf de Westergasfabriek. Die uitzending begint om 23:15 uur.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids