Normal_digitaal

De Haagse Hogeschool krijgt een nieuw lectoraat. Cybersecurity in het mkb moet het kwetsbare midden- en kleinbedrijf van manieren voorzien om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. Het lectoraat staat onder leiding van Rutger Leukfeldt. Dit meldt de Haagse Hogeschool.

De Haagse Hogeschool werkt in het lectoraat samen met het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Het doel van het lectoraat Cybersecurity in het mkb is om het mkb in Nederland op een praktisch toepasbare manier te helpen meer digitaal veilig en bewust te worden. Want mkb-bedrijven hebben vaak niet de capaciteit om zich te weren tegen cyberaanvallen en worden relatief vaak slachtoffer. Zo kan de schade van cybercriminaliteit worden verkleind. 
 
Het nieuwe lectoraat zal starten op 1 oktober 2017 en richt zich op drie onderzoekslijnen: de weerbaarheid van mkb’ers, inzicht in cybercriminaliteit en de aanpak van cybercriminaliteit gericht op mkb’ers.
 
Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA financiert het lectoraat. Ook de gemeenten Den Haag en Zoetermeer en het ministerie van veiligheid en justitie doen een duit in het zakje.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids