Normal_haagse_hogeschool

De Haagse Hogeschool gaat 40 miljoen euro investeren in nieuwe docenten. De hogeschool is van plan om ruim honderd nieuwe docenten aan te nemen. Hierdoor wil de onderwijsinstelling de uitval van het aantal studenten tegengaan. Dit meldt de Telegraaf.

De Haagse Hogeschool heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een explosieve groei. Het aantal leerlingen steeg van 15.000 naar 26.000 studenten. Tegelijkertijd lag het aantal studenten dat uitviel hoger dan het landelijke gemiddelde. Minder dan 45 procent haalt zijn diploma binnen vijf jaar, tegen landelijk 49 procent. Deze uitval wil de Haagse Hogeschool nu tegengaan door het aantal leraren fors te verhogen. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor meer persoonlijke begeleiding.
 
Voorzitter Leonard Geluk van de Haagse Hogeschool is blij dat de grootste groei voorbij is. “De groei stagneert nu en eerlijk gezegd vind ik dat een zegen. Groter dan nu hoeven we niet te worden. Nu is het tijd te investeren in meer docenten, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de student.''
 
© Nationale Onderwijsgids