Logo_rm

Vandaag donderdag 7 maart organiseert ROC Mondriaan een studentensymposium voor ruim 900 verzorgenden en verpleegkundigen in opleiding bij ROC Mondriaan. Op vier locaties in Den Haag, Delft, Naaldwijk en Leiden doen de studenten mee aan ongeveer 80 workshops en masterclasses over de laatste snufjes in het omgaan met mensen met dementie. Binnen Extra Strong staat het opleiden van goede en betrokken zorgprofessionals nu en in de toekomst centraal. Dit meldt ROC Mondriaan.

Het studentensymposium gaat over mensen met dementie en is specifiek bedoeld voor de BOL voltijds studenten van de opleidingen mbo verpleegkundige en verzorgende vig/maatschappelijke zorg en de assisterenden gezondheidszorg (doktersassistenten en apothekersassistenten). Op de verschillende locaties (Delft, Naaldwijk, Leiden en Den Haag) wordt een uitdagend programma georganiseerd. Het aantal studenten op de locatie Den Haag / Aspasialaan betreft circa 500 studenten en op de overige locaties gaat het om in totaal ca. 400 studenten. 
 
De workshops worden voor het overgrote deel uitgevoerd door de netwerkpartners in de regio die in Extra Strong samenwerken. In de workshops delen zij hun expertise en innovaties rond bijvoorbeeld het thema mensen met dementie. Maar er zijn ook externe partijen betrokken zoals de cliniclowns voor mensen met dementie, Oudtopia, roboticatoepassingen en dergelijke. Op de locatie Naaldwijk sluit Hugo Borst het symposium af, bekend van zijn succesvolle beweging voor liefdevolle en betekenisvolle zorg.
 
Extra Strong is een publiek-private samenwerking tussen een groot aantal partners en focust op nieuwe en niet ontdekte functies in zorg en welzijn van de toekomst volgens drie ontwikkellijnen: 
A. een nieuwe medewerker zorg en welzijn 2020 (niveau 3); 
B. doorstroom verpleegkundigen mbo-hbo (niveau 4 en niveau 6); 
C. Online Learning for life: verbinden van leren in praktijk en onderwijs met technologische innovaties. 
 
De studenten worden uitgedaagd een kijkje te nemen over de eigen grenzen, bijvoorbeeld tijdens masterclasses in het ziekenhuis voor mbo-studenten. Kunnen omgaan met nieuwe automatiseringstechnologieën als hulpmiddel om het langer thuis wonen mogelijk te maken, bewegen voor ouderen, gastvrijheid en ondernemendheid in de zorg, zijn voorbeelden van de opbrengsten van Extra Strong. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids