Normal_water__overstroming__wateroverlast

Op donderdag 14 juni vonden de finales van de Vakkanjer Challenges 2018 plaats tijdens Vakkanjers LIVE. Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland presenteerden hun oplossingen voor wateroverlast aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen. Dit meldt TechniekTalent.

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar was dit de Unie van Waterschappen, met de opdracht: welke oplossingen kun je bedenken tegen de wateroverlast die Nederland steeds vaker teistert? 
 
Binnen de Vakkanjer Scout werd het regenpaneel van het Schoonhovens College uit Schoonhoven nummer 1. SmartWater Hotel van het Kaj Munk College uit Hoofddorp was de winnaar van de Vakkanjer Explorer. De Magic Fountain van Jacobus Fruijtier SG uit Apeldoorn sleepte de eerste prijs in de wacht binnen de Vakkanjer Pioneer. ROC Mondriaan uit Delft tenslotte werd met Urban Water Storage eerste in de categorie Vakkanjer Navigator.
 
Tijdens Vakkanjers LIVE krijgen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs de gelegenheid de wereld van techniek te ontdekken via een uitgebreid programma. Ze leren wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een festival wat betreft licht en geluid bedienen, decors en podia ontwerpen en vele andere dingen. Vakkanjers LIVE biedt de jonge bezoekers een positieve ervaring met techniek. Hierdoor kiezen ze mogelijk eerder voor een technische opleiding of loopbaan.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids