Normal_logo_home-de-maatschappij-van-morgen

De 42 genomineerden voor de Landelijke Ambassadeursverkiezing mbo zijn inmiddels bekend. Zij moeten namens hun school drie challenges/uitdagingen uitvoeren en worden daar op beoordeeld door een vakjury die onder meer kijkt naar leiderschap, vakkundigheid, creativiteit en het probleemoplossend vermogen. Dat meldt Dit is mbo.

Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Ambassadeur die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden.
 
Dit jaar krijgt de verkiezing een iets andere vorm dan vorig jaar. De schoolambassadeurs moeten drie challenges/uitdagingen uitvoeren en worden daar voor het eerst op beoordeeld door een vakjury die onder meer kijkt naar leiderschap, vakkundigheid, creativiteit en het probleemoplossend vermogen. Heel Nederland kan meekijken, want de uitdagingen zijn via YouTube te volgen. Op 27 augustus is de officiële opening van de Ambassadeursverkiezing. Die dag verschijnt ook de eerste YouTube-aflevering.
 
Uiteindelijk zijn er nog een paar kandidaten over die op de Dag van het mbo op 19 november één laatste uitdaging moeten doen. ’s Avonds tijdens het Ambassadeursgala wordt de winnaar bekend gemaakt. Hij of zij mag zichzelf een jaar lang de Landelijke Ambassadeur mbo mag noemen.
 
Meer informatie op www.ditismbo.nl
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids