Alfen wint verkiezing beste leerbedrijf 2017

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Alfen uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland. In september werd Alfen al gekozen als winnaar in de sector Techniek, en met deze prijs is Alfen ‘beste leerbedrijf overall’ van de 230.000 erkende leerbedrijven in Nederland. Dit meldt Alfen B.V.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van onderwijs en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Met stageplekken en leerbanen nemen deze leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Tijdens een Ambassadeursgala op 23 november ontving Alfen de prijs voor beste leerbedrijf uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van onderwijs, Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad en vice-voorzitter van de SBB, en Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland.

Het beste leerbedrijf staat een jaar lang in de schijnwerpers en vertegenwoordigt namens SBB alle leerbedrijven van Nederland.

Alfen biedt al jarenlang opleidingsplaatsen voor mbo-studenten in een omgeving in het hart van de energietransitie. Alfen is afgelopen jaren al vaker in de prijzen gevallen met haar bedrijfsschool. Zo is Alfen in 2009, 2013 en 2014 uitgeroepen tot stagebedrijf van het jaar in de regio Almere door de Vereniging Bedrijfskring Almere, en behaalde Alfen in 2015 een tweede plaats als landelijk stagebedrijf van het jaar door dagvandestagiair.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids