ROC van Amsterdam - Flevoland gaat samenwerking aan met Karackter

Het ROC van Amsterdam - Flevoland en detacheringsbureau Karackter slaan de handen ineen om gezamenlijk het nijpende tekort aan goed gekwalificeerde mbo-medewerkers in de bouw- en infra-sector aan te pakken. Gisteren ondertekenden beide partners een samenwerkingsovereenkomst. Dat meldt het ROC van Amsterdam. 

MBO College Hilversum en MBO College Westpoort, beiden onderdeel van het ROC van Amsterdam, bundelen hun krachten met Karackter om innovatieve opleidingsmogelijkheden te bieden en zo de groeiende vraag naar gespecialiseerd personeel in de bouwkunde en GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) te beantwoorden. In een tijd waarin de arbeidsmarkt schreeuwt om bekwame professionals in de bouwkunde en GWW, is de doelstelling van de partners om gezamenlijk mensen op te leiden op niveau 4 richting Bouwkunde en GWW.

Erkende mbo-niveau 4 opleiding

Kandidaten volgen een erkende mbo-niveau 4 opleiding, waarbij de opleiding is afgestemd op de doelgroep en de vraag vanuit het bedrijfsleven. De werknemers zijn in dienst van Karackter en volgen tegelijkertijd een BBL-opleiding niveau 4 Bouwkunde/GWW. Karackter zorgt voor een leerwerkplek, terwijl de mbo-colleges de opleiding verzorgen die normaliter twee jaar duurt. De kandidaten krijgen begeleiding en onderwijs op maat vanuit de mbo-colleges. Karackter zorgt een coachingstraject en scholing op het gebied van werknemersvaardigheden.

Vier dagen per week bij het leerbedrijf 

Gedurende de opleiding werken kandidaten vier dagen per week bij het leerbedrijf en brengen ze één dag per week door op school. Het onderwijs voor Bouwkunde vindt plaats in Hilversum, terwijl het onderwijs voor GWW plaatsvindt in Amsterdam/Diemen.

Mbo-colleges 

Karackter onderscheidt zich door zich voornamelijk te richten op de motivatie van de kandidaat tijdens het selectieproces. Naast het controleren van het opleidingsniveau door de mbo-colleges, ligt de nadruk sterk op het beoordelen van de motivatie van de kandidaat. Op deze manier zorgt Karackter ervoor dat de geselecteerde kandidaat niet alleen voldoet aan de gestelde richtlijnen, maar ook een sterke intrinsieke motivatie heeft om succesvol deel te nemen aan het programma.

Door: Nationale Onderwijsgids