Teams Albeda en Yuverta genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar

Na een aantal pitches heeft de jury nu eindelijk bekendgemaakt welke drie teams genomineerd zijn voor onderwijsteam van het jaar. Albeda is met twee teams genomineerd. Yuverta gaat de strijd aan met één team. Dat meldt MBO Today.

Op woensdag 24 april konden de teams laten zien waarom zij de titel ‘onderwijsteam van het jaar’ verdienen. In de jury zitten een docent, een student, een werkgever en een bestuurder. Zij kozen uiteindelijk de top drie. Bij Yuverta ging het om het team ‘digital nomads’. Het team Verpleegkunde Rosestraat en team YOU zijn van Albeda genomineerd.

Instroomprogramma 

Studenten die een zetje nodig hebben om aan een mbo-opleiding te beginnen kunnen zich aanmelden bij het instroomprogramma YOU van Albeda. Het programma Weerbaarheid van het team Verpleegkunde helpt studenten met hun mentale en fysieke welzijn. Voor alle mbo-studenten is dat erg belangrijk.

Reizen door Europa 

Studenten van Yuverta krijgen bij het programma Digital Nomads de mogelijkheid om een maand door Europa te reizen als ‘nomad’. Ze werken dan digitaal aan hun schoolopdrachten en ook hun lessen gaan via de computer. Leren kan je, volgens Yuverta, overal. Dat hoeft volgens de onderwijsinstelling niet per se in een klaslokaal.

Ambassadeursgala 

Tijdens het Ambassadeursgala op maandag 13 mei in het Orpheus Theater in Apeldoorn wordt de winnaar bekendgemaakt. De Algemene Onderwijsbond (AOb) en de Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO) organiseren de verkiezing.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk