Normal_winnaarsmboambassadeursgala2018metmvanengelshovenfotocreditsjoepvanaert

Gisteren, op de Dag van het mbo, werden de mbo-ambassadeur, de beste praktijkopleider en het beste leerbedrijf bekend gemaakt. Minister Van Engelshoven reikte de prijzen uit. Het zeventiende Ambassadeursgala van Dit is mbo in Apeldoorn vormde de feestelijke afsluiting van de Dag van het mbo. Dit melden Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de MBO Raad.

Landelijke Ambassadeur mbo

Desiree Hernandez van het Albeda College werd verkozen tot Landelijke Ambassadeur mbo. Zij is de winnaar van de challenges mbo’ers pakken aan waarin 42 mbo-studenten werden uitgedaagd om hun 21ste eeuwse vaardigheden te tonen. Zij is nu een jaar lang ambassadeur voor medestudenten in het mbo en zal hen vertegenwoordigen op bijeenkomsten en evenementen. Manon Sprenkeler van Rijn IJssel werd beloond met de Berg Award, de prijs voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op zijn/haar deelname aan WorldSkills of EuroSkills. Maaike Buitink (Da Vinci College) tenslotte won de Impact Award.
 

Beste leerbedrijf en praktijkbegeleider

Noordwest Ziekenhuisgroep uit Alkmaar werd uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland, beste praktijkopleider is Yukio Motohashi, werknemer bij Dudok Rotterdam.
 
Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.
 
Het Ambassadeursgala mbo en de Dag van het mbo zijn initiatieven van het samenwerkingscollectief Dit is mbo (powered by de MBO Raad, SBB, het ministerie van OCW en World Skills Netherlands). De organisatie van het gala en de dag zijn in handen van de MBO Academie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids