Normal_sbb-logo-2016-

Tot en met 30 april 2018 kunnen weer leerbedrijven en praktijkopleiders voorgedragen worden voor Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Ook studenten en scholen kunnen een bedrijf of opleider voordragen. Dit meldt SBB.

Met stageplekken en leerbanen nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd voor hun rekening van bijna 500.000 mbo-studenten. Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van onderwijs en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. De verkiezing stimuleert leerbedrijven om een visie op opleidingsbeleid uit te dragen. Mede daardoor blijft het vakmanschap voor de toekomst behouden. 
 
Vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven zullen uit de voorgedragen kandidaten per sector een leerbedrijf en een praktijkopleider nomineren. De jury van SBB zal hieruit uiteindelijk de winnaars kiezen.
 
Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven. In 2017 was Alfen uit Almere het beste leerbedrijf van Nederland. Joany Rigters van gemeente Amsterdam was de beste praktijkopleider.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids