Normal_roompot_gaat_samenwerken_met_sbb

Roompot wil de kwaliteit van praktijkleren voor studenten naar een hoger niveau tillen. Hiervoor slaat de vakantieparkenexploitant nu de handen ineen met met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dit meldt Roompot.

In 2021 zullen ruim 800 jongeren stagelopen bij Roompot. Dat aantal zal de komende jaren in de restaurants, animatie, recepties, winkels, technische dienst en op het hoofdkantoor van alleen maar toenemen, waardoor meer studenten via een praktijkopleiding uitzicht krijgen op een baan.
 

Samen met SBB

 
Om de begeleiding van die studenten nog beter te organiseren, slaat Roompot de handen ineen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.
 
Het SBB erkent en begeleidt de leerbedrijven waar studenten, werkenden en werkzoekenden terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. In die mate dat er ook met Roompot afspraken worden gemaakt over wat een student moet leren en kunnen om een mbo-diploma, een mbo-certificaat of een praktijkverklaring te behalen.
 
Dankzij de samenwerking met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven verwacht Roompot studenten nog beter te kunnen voorbereiden op een baan en een deel hiervan ook rechtstreeks een baan te kunnen voorstellen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids