Normal_dgmihannievlug0024004

Drs. J.C.W. (Hannie) Vlug treedt per 15 maart aanstaande aan als directievoorzitter van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zij volgt André Timmermans op. Dit meldt SBB.

Hannie Vlug is sinds september 2015 directeur Duurzaamheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was zij directeur Arbeidsverhoudingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
Eerder werkte zij onder meer als directeur Bestuursondersteuning en Advies en als plaatsvervangend directeur FEZ bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens was ze werkzaam voor de ministeries van Financiën en Algemene Zaken. Zij is haar carrière begonnen bij SVM en BVE procescoördinatie. Een organisatie die verantwoordelijk was voor de regionale bundeling van mbo-opleidingen en volwasseneneducatie.
 
Hannie Vlug wordt onder andere verantwoordelijk voor het beleid, de ontwikkeling van nieuwe concepten, strategische innovatie en externe betrekkingen. Ze draagt tevens eindverantwoordelijkheid binnen de directie van SBB. Het bestuur SBB heeft er alle vertrouwen in dat met de komst van Hannie Vlug SBB verder uitgebouwd kan worden tot hét platform voor de aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven.
 
Hannie Vlug (53) studeerde Onderwijskunde en Economie aan de Universiteit van Amsterdam. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids