Logo_03_rocva_logo_lijn_rgb

MBO College Airport en KLM openen samen de modernste en grootste luchthavenleeromgeving in een schoolgebouw. De multifunctionele ruimte heeft drie mock-ups: twee economy classes (86 en 72 stoelen) en één business class (15 stoelen), een grote passageruimte en gate. In de school is een open werkvloer gecreëerd met onder andere de romp, cabine en interieur van de Boeing 747 -  400, gedoneerd door KLM. Dit meldt ROC van Amsterdam.

Philip Mol, Voorzitter MBO College Airport & MBO College Amstelland: “Wij als toonaangevende vakschool voor de luchtvaart en luchthavens hebben bestaansrecht als we blijven investeren in de meest moderne leer- en werkomgevingen. Daarmee zijn wij in staat om bedrijven als KLM vakkundige arbeidskrachten op te leiden mét luchtvaartmentaliteit.”
 
MBO College Airport (marktleider in het opleiden van stewards en stewardessen) heeft de excellente leeromgeving gecreëerd voor het opleiden van stewards en stewardessen, voor zowel cabine- als grondactiviteiten. De studenten worden er getraind en geëxamineerd.
 
Studenten van de opleiding Vliegtuigtechniek, docenten en medewerkers van KLM werkten 10 weken samen in Teruel (Spanje) om de Boeing 747 te demonteren. Met de kennis en ervaring van praktijkdocenten is het ontwerp van de leeromgeving in school gemaakt. De bouw duurde drie maanden. De ruimte wordt mede beheerd en gebruikt door studenten van de opleidingen Vliegtuigtechniek, Facilitaire Dienstverlening Luchthaven en Luchthavenbeveiliging.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids