KLM en AeroDelft werken samen voor bouwen van waterstofvliegtuig

KLM is per 1 april 2023 gestart met een samenwerking met het AeroDelfts studententeam. AeroDelft houdt zich bezig met Project Phoenix: het bouwen van een waterstofvliegtuig. Door het ontwikkelen en het testen van een waterstofvliegtuig kunnen er nieuwe inzichten worden gedaan over het toepassen van waterstof in de luchtvaart. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het op maat ontwerpen van vloeibare-waterstoftanks en noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Dat meldt Transport Online.

KLM en AeroDelft delen de gedachte dat vliegreizen essentieel zijn voor mensen in diverse sectoren. Maar ze willen ook de luchtvaartsector innoveren. KLM is de samenwerking met AeroDelft dan ook gestart om op die manier onderdeel uit te maken van verschillende ecosystemen rondom de technologieën van de toekomst, zoals het vliegen op waterstof.

Mogelijkheden om ontwikkelingen te versnellen 

“KLM wil een leidende rol spelen in het innoveren van de luchtvaart en zoekt actief naar mogelijkheden om deze ontwikkelingen te versnellen. De denkkracht en oplossingen van de nieuwe generatie zijn nodig om out-of-the-box te denken. Het harde werken en het enthousiasme van AeroDelft helpt hier ontzettend bij”, aldus Barry ter Voert, CXO en EVP Business Development.

AeroDelft bestaat uit een team van studenten die studeren aan de Technische Universiteit Delft. Het team bestaat uit 50 leden en hun missie is het bewijzen en promoten van waterstof als alternatief voor conventionele brandstoffen in de luchtvaart. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk