Normal_vliegtuig__vliegen__klm

Koning Willem-Alexander is donderdagmiddag 14 maart aanwezig bij de viering van ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. KLM, NLR-Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en GKN Fokker bestaan in 2019 alle drie honderd jaar. De Koning spreekt onder andere met deelnemers aan de studenten-challenge over hun ideeën rondom duurzaamheidsvraagstukken. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst. 

De drie luchtvaartorganisaties starten de viering van hun jubilea met een gezamenlijk evenement in het teken van een duurzame toekomst van de Nederlandse luchtvaart. Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de uitdagingen voor luchtvaart in Nederland om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen. De luchtvaartsector heeft een grote uitdaging om de CO2-uitstoot in 2050 met de helft terug te dringen, terwijl de mondiale vraag naar luchtvaart blijft toenemen.
 

Studenten-challenge

De Koning spreekt tijdens zijn bezoek samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat met studenten die deelnemen aan de speciaal voor het jubileumjaar uitgeschreven studenten-challenge. De deelnemers presenteren hun innovatieve, technische en sociale antwoorden op duurzaamheidsvraagstukken. Minister Van Nieuwenhuizen reikt een prijs uit voor het winnende idee.
 
Daarnaast verricht de Koning de ceremoniële eerste muntslag van de vijf euro herdenkingsmunt die ter ere van honderd jaar Nederlandse luchtvaart door de Koninklijke Nederlandse Munt is vervaardigd. Vanaf dat moment geldt deze jubileummunt als officieel betaalmiddel in Nederland. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids