Normal_klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

MBO College Airport , onderdeel van het ROC van Amsterdam, en KLM zijn samen een nieuw opleidingstraject gestart voor medewerkers in de logistiek. Het gaat om een traject waarbij studenten in dienst komen bij KLM. De studenten volgen daarnaast lessen bij zowel MBO College Airport als op de werkvloer. Dit meldt het ROC van Amsterdam.

De eerste drie klassen zijn vorige maand gestart met hun opleiding. De zestig studenten werken als operationeel teamlid bij KLM en treden in dienst voor twee jaar. In die twee jaar volgen ze naast hun werk een logistieke opleiding bij MBO College Airport, betaald door KLM. Na twee jaar kunnen ze hun MBO niveau 3-diploma halen.
 

Goed voorbereid aan de slag

Kim Bruggeman, Vice President KLM Industrial Relations and Compensation & Benefits: “De luchtvaartsector is enorm aan het veranderen. KLM vindt het belangrijk dat medewerkers goed voorbereid aan de slag blijven. Daarvoor investeren we in de ontwikkeling van onze huidige en toekomstige medewerkers.”

 

Aansluiten bij recente ontwikkelingen

KLM, MBO College Airport en Luchtvaart Community Schiphol hebben de afgelopen maanden samen aan dit nieuwe opleidingsprogramma gewerkt. “Het is van belang dat het onderwijs goed aansluit op de meest recente ontwikkelingen op het gebied van logistieke processen”, aldus Jeroen Klooster, opleidingsmanager Logistiek bij MBO College Airport. 
 

Samen verantwoordelijk

“Docenten van het ROC en praktijkbegeleiders van KLM zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderwijs en begeleiden en beoordelen de student”, vertelt Klooster. "Het onderwijs en de praktijk sluiten hierdoor op elkaar aan.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids