Normal_bos3

Burgemeester Pieter Smit wil mbo’ers van het Alfa-college gebruiken om de overlast in het Emergobos bij Winschoten te bestrijden. De lokale PvdA vindt dit een slecht idee. Het Emergobos is een bekende homo-ontmoetingsplek. Dit meldt RTV Noord.

De brugemeester wil de mbo-studenten inzetten door hen te koppelen aan een officiële buitengewoon opsporingsambtenaar. Door zo meer zichtbaar te zijn hoopt de burgemeester de overlast te kunnen verminderen. Er zijn al langer klachten van omwonenden over de troep die de homo's achterlaten na het vrijen en over de rondjes die ze rijden met hun auto's. De plaatsing van hekken en een stopverbod voor auto's brachten geen soelaas.
 
De lokale PvdA laat via schriftelijke vragen weten het voornemen van de burgemeester een slecht plan te vinden. De partij voelt meer voor "professionele en vooral gespecialiseerde toezichthouders die corrigerend optreden als sprake is van feitelijk aanstootgevend gedrag en als dit gedrag zichtbaar is vanaf de openbare weg".
 
Winschoten en het Alfa-college hebben al jaren een samenwerkingsverband. Via de afdeling Uniformberoepen van het Alfa-college proberen ze de sociale veiligheid in de gemeente te verbeteren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids