Normal_action-2277292__340

Afgelopen weekend werkten zes studententeams van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Studententeam '5G and Healthcare' werd winnaar met ‘5Glasses’, een sprekende bril die blinden en slechtzienden met behulp van 5G een beeld geeft van hun omgeving. Dit meldt Economic Board Groningen.

Voor hun ‘5Glasses’ kreeg '5G and Healthcare' de juryprijs en ging naar huis met zes geavanceerde drones. Ook de TrackerTag, een chip die je informeert over de locatie van je fiets, viel in de prijzen. Tenslotte was er nog een prijs voor een crowdcontrol-oplossing waarbij een drone het aantal mensen telt dat aanwezig is op een evenement en via een app bezoekers informeert op welke plek ze het beste hun drankje kunnen halen.

De 5G Student Battle werd georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College. "Het unieke aan dit event is dat de studenten samenwerken in breed samengestelde teams: mbo’ers, hbo’ers en universitaire studenten zitten bij elkaar in een team. En dat werkt!", aldus één van de betrokkenen.

Door: Nationale Onderwijsgids