Normal_studenten_studeren_bibliotheek_studie_studieboeken_huiswerk

Met de toetreding van de opleiding Assistent Manager Internationale Handel van het Alfa-College staat de teller van het netwerk Tweetalig mbo nu op 40 leden. Tweetalig mbo vergroot de kansen op de nationale en internationale arbeidsmarkt en bereidt studenten beter voor op het hbo. Dit meldt Nuffic.

Elke mbo-student in Nederland moet op redelijke reisafstand een tweetalige opleiding kunnen volgen. Dat is het doel waarmee het netwerk Tweetalig mbo in 2016 van start ging. Nu 2,5 jaar later sluit alweer de 40e opleiding zich aan bij dit snelgroeiende netwerk.
 

Alfa-college

De opleiding Assistent Manager Internationale Handel van het Alfa-college heeft al zoveel internationale componenten dat overstappen naar tweetalig een logische keuze was. Zo is een internationale stage verplicht en spreken de studenten Engels tijdens projecten. En nadat het docententeam een CLIL-cursus had gevolgd werd de vlam voor een tweetalige opleiding helemaal aangewakkerd.
 
CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning en is een lesmethode waarbij de docent in een vreemde taal lesgeeft. Studenten krijgen van hun vakdocent feedback op hun talenkennis. Deze docenten zijn dus ook taaldocent.
 

Waarom tweetalig mbo?

Steeds meer studenten gaan tijdens of na hun opleiding de grens over. En ook studenten die in Nederland blijven, gaan steeds vaker werken voor een internationaal bedrijf. Dan is het belangrijk dat ze hun talen goed spreken.
 
Tweetalig mbo vergroot de kansen op de nationale en internationale arbeidsmarkt en bereidt studenten beter voor op het hbo. Met tweetalig onderwijs krijgen de studenten een stevige basis mee voor een steeds internationalere samenleving.
 
Door: Nationale Onderwijsgids