Normal_politie__rug_agent_1556940a

Het Alfa-college in Hoogeveen stelt de eerder aangekondigde oefening met een school-shooting uit. Reden is de ontstane commotie hierover in de media. De oefening stond voor aanstaande woensdag gepland. Dit meldt RTV Drenthe.

Het Alfa-college had eerder in een brief aan de ouders van de leerlingen laten weten dat op drie locaties van het Alfa-college in Hoogeveen een school-shooting zal worden geoefend, als uitbreiding op de ontruimingsoefeningen die elk jaar al plaatsvinden op de school. Het doel ervan zou zijn om de verantwoordelijkheid van de school wat betreft (sociale) veiligheid serieus te nemen. Studenten van de mbo-opleiding Openbare Orde en Veiligheid hadden de oefening samen met de Politie Noord-Nederland voorbereid.
 
Dit plan veroorzaakte echter een storm van kritiek op social media en ook vanuit onderwijsorganisaties zoals Stichting School en Veiligheid en de Algemene Onderwijsbond. Het zou tot onrust en onnodige angst leiden onder de mbo-studenten en zelfs als traumatisch kunnen worden ervaren.
 
Vanwege deze ophef wil het Alfa-college de shooting uitstellen: "We verwachten door de storm die is opgelaaid onvoldoende focus op de oefening zelf." Wanneer de oefening wel gehouden wordt, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of de oefening weer wordt aangekondigd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids