Medewerkers kinderopvang Winschoten sluiten zelf stroom af tijdens brand

Bij kinderopvang Kiwi in Winschoten is dinsdagmorgen 19 maart een brand met een sisser afgelopen. Het personeel handelde adequaat en daardoor kon de brand niet verder verspreiden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Een aantal opvangmoeders staat met baby’s en peuters op de arm aan de Zaanstraat in Winschoten. Alle kinderen stonden binnen twee minuten buiten, aldus een opvangmoeder. Directeur Rose Scholten geeft aan dat er op een normale dag zo’n tachtig kinderen op de opvang te vinden zijn. Zij is dan heel erg trots op haar medewerkers.

Metingen 

De kinderen spelen 20 minuten na de brand alweer vrolijk in het speeltuintje naast de opvang. Wel lopen er nog steeds brandweermannen af en aan. Er staan een aantal omstanders te kijken naar de commotie en de leidinggevende van de locatie, Marlies Weghorst, is druk bezig met de brandweermannen die nog metingen aan het uitvoeren zijn in het pand.

Stroom afgesloten 

De stroom hebben de medewerkers van de kinderopvang zelf afgesloten. Het brandweercorps is dan ook erg blij dat het team dit gedaan heeft, want dat maken ze niet zo vaak mee.

Directeur Scholten legt uit dat de brand even voor negenen begon in een droger. Een van de medewerkers kwam bij Scholten met de mededeling dat de droger in de fik stond. Terwijl de BHV’ers de kinderen naar buiten brachten, ging Scholten op de brand af en wist met een blusactie erger voorkomen.

Niet genoeg Troostbeertjes 

Scholten: “De brandweer stond ook snel op de stoep.” Een kinderopvang hadden ze volgens haar niet helemaal verwacht. “Kinderen krijgen normaal gesproken bij een incident een Troostbeertje, maar de brandweer had voor al onze kinderen niet genoeg beertjes bijzich.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk