Normal_geweld_agressie

Het Alfa-college in Groningen hoeft van de rechter geen schadevergoeding te betalen aan een leerling die van school was gestuurd. De betreffende jongen met een autistische stoornis had 13.000 euro geëist omdat hij naar eigen zeggen onterecht van school was verwijderd. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Tijdens een mentorgesprek over stress en depressie-gevoelens naar aanleiding van meerdere incidenten op school, gaven zijn mentoren aan dat hij misschien beter een studiepauze kon inlassen. De jongen werd toen dermate agressief dat hij een leraar met de dood bedreigde, waarop de schoolleiding besloot hem definitief van school te verwijderen. 
 
De jongen zelf weet zijn agressiviteit aan zijn autistische stoornis en het feit dat hij gepest werd. Vanwege de geuite dreigementen kon hij niet terug naar het Alfa-college. Omdat voor hem een studiejaar verloren is gegaan, eiste de leerling een schadevergoeding van 13.318 euro. 
 
De rechter ging echter niet mee in de  zienswijze van de advocaat. Met de doodsbedreiging heeft de jongen de schoolregels op grove wijze overtreden, waardoor de verwijdering van de school rechtmatig was.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids