Logo_logo_albeda_college

Het Albeda College in Rotterdam bestaat een kwart eeuw. Dit wil de school vieren door niet zomaar een feestje te geven, maar door leuke activiteiten te organiseren voor groepen uit de samenleving die wel een verzetje kunnen gebruiken. Een Goeden Doelen-dag voor onder meer kinderen, ouderen, nieuwkomers, zieken en verslaafden. Nu is er echter een kink in de kabel. Op de verjaardag van de school, maandag 8 mei, staat eveneens de eventuele huldiging van Feyenoord gepland. Dit meldt AD.

Aanvankelijk wilde de school zich hierdoor niet laten weerhouden om het feest door te laten gaan en verwachtte de studenten 8 mei gewoon op school, aldus een woordvoerder. Later kwam het bestuur daar toch op terug. Als Feyenoord inderdaad gehuldigd wordt, dan komt dit niet ten goede aan het succes van het feest van de school, besloot het bestuur. Daarom het de Goede Doelen-dag nu verplaatst naar de eerste schooldag na de zomervakantie.

Waarschijnlijk zullen alle activiteiten die al op de planning stonden, dan alsnog plaatsvinden. Op het programma staat onder meer een rondleiding door de stad per fiets voor Syrische vluchtelingen en een Lentefeest voor verslaafden op het programma. Ook wilden studenten Horeca gaan koken voor ouderen in zorginstelling Laurens en zouden studenten Beveiliging en Maatschappelijke Zorg aan de slag in de voedseltuin, samen met uitgeprocedeerde asielzoekers.

Aan het feest werken niet alleen studenten van het Albeda College mee, maar ook het personeel en de cliënten van ruim twintig zorg- en welzijnsinstellingen mee. Het schoolbestuur acht de kans groot dat de meesten van hen liever bij de huldiging aanwezig is, mocht die plaatsvinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids