Feyenoord en Erasmus Universiteit verlengen samenwerking

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Feyenoord zullen ook de komende jaren samen onderzoek doen naar het effect van Feyenoord op de samenleving. De afgelopen vier jaar deden masterstudenten van twee opleidingen binnen de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB), Psychologie en Pedagogische wetenschappen, al onderzoek bij de voetbalclub. Door de verlenging van het programma #FEYEUR is dat ook de komende drie jaar mogelijk. Dat meldt de EUR.

De studenten kunnen ieder academisch jaar een onderzoeksstage inclusief afsluitende scriptie bij Feyenoord doen. Binnen deze stages wordt de impact van Feyenoord op de Rotterdamse samenleving inzichtelijk gemaakt door wetenschappelijk onderzoek te doen naar de maatschappelijke projecten van Feyenoord. Door de impact van deze projecten meetbaar te maken, kan Feyenoord de sociale activiteiten gericht verder ontwikkelen en verbeteren.

Betere toekomst 

Feyenoord wil de inwoners van Rotterdam in beweging brengen door sportdeelname en een gezondere leefstijl te stimuleren. Ook het ontwikkelen van hun talenten is belangrijk. Zo maken zij meer kans op een betere toekomst. Dit doet Feyenoord met bijzondere aandacht voor kinderen, jongeren en kwetsbare groepen. Uit de onderzoeken van de studenten zal blijken of dit effectiever en succesvoller kan dan nu al het geval is.

Mooie scripties en onderzoeken 

Feyenoord gebruikt de uitkomsten van de wetenschappelijke onderzoeken om meer inzicht te krijgen in de werking en impact van de projecten, processen te verbeteren en een meer wetenschappelijke onderbouwing te geven aan het beleid. "Daarnaast is het natuurlijk mooi dat twee Rotterdamse instituten zich langer aan elkaar binden", zegt Ton Strooband, manager Maatschappelijke Zaken bij Feyenoord. "Het afgelopen traject heeft mooie scripties en onderzoeken opgeleverd. We hopen de komende drie jaar dus op een goed vervolg."

Theorie met praktijk verbinden 

De studenten van de EUR krijgen door de samenwerking de kans om zich in reële situaties in de stad te verdiepen en bij te dragen aan actuele kwesties zoals het verhogen van veerkracht bij kinderen en jongeren. "We zijn zeer verheugd met een verdere samenwerking met Feyenoord. Het geeft studenten de kans de theorie met de praktijk te verbinden",  aldus prof. dr. Katinka Dijkstra van de EUR. "Het is een unieke kans voor de studenten van onze opleidingen. Hierdoor leveren zij enerzijds een bijdrage aan de Rotterdamse samenleving en anderzijds aan hun eigen professionele ontwikkeling."

Door: Nationale Onderwijsgids