Normal_fietsen_schoolplein

De fusie tussen ROC Leiden en het ID College in Gouda, Woerden en Alphen draagt op een positieve manier bij aan de kwaliteit van studenten en het onderwijs. Dat meldt het AD.

Omdat het ROC Leiden in 2015 bijna failliet ging, is de school gefuseerd met het ID College. Een bijdrage van 40 miljoen van het Rijk zorgde voor de redding. Maar dat geld is ook nodig om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. In augustus volgend jaar moet dat doel behaald zijn volgens Jeroen Bos van het ID College.

De fusie betekent niet dat het kleinere ROC Leiden zich volledig moet aanpassen aan het ID College. De taal- en rekenmethodes die het ROC gebruikt, worden juist overgenomen, omdat de resultaten daarvan beter zijn. Ook andere onderwerpen, zoals de mogelijkheid om modules te kiezen, worden opnieuw aan het licht gebracht. Bovendien wordt het inhoudelijke verschil tussen gelijke studierichtingen zoveel mogelijk samengevoegd.

In 2018 moet niet alleen de onderwijskwaliteit zijn verbeterd, het is ook de bedoeling dat de mbo-school verdergaat onder een nieuwe naam. Maar voordat het zover is, moet eerst alles goed op elkaar afgestemd zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids