Logo_roc_leiden_logo

De vestigingen van het ID College in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer krijgen binnenkort een andere naam. Door een fusie met ROC Leiden was er de wens om de twee scholen onder één nieuwe naam verder te laten gaan. Die luidt straks MBO Rijnland. Dat meldt het AD. 

Zonder de fusie zou ROC Leiden failliet zijn gegaan, maar met de welkome hulp van het Rijk werd er 40 miljoen euro vrijgemaakt. Daarmee kan de school blijven bestaan en wordt er gewerkt aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Die doelstelling moet in augustus volgend jaar behaald zijn.

Het kleine ROC Leiden en het grotere ID College gaan aan de slag om onderwijsinhoudelijk op gelijke hoogte te komen. Beide scholen moeten gelijkwaardig in elkaar overgaan, zonder dat één school de boventoon voert. Daarbij wordt er steeds een vergelijking gemaakt, om te kunnen beoordelen van welke school welke aspecten worden overgenomen. Zo blijkt het ROC Leiden bijvoorbeeld het best te scoren op het gebied van taal en rekenen. Logischerwijs worden die methodes daarom doorgevoerd op het nieuwe MBO Rijnland.

Nieuw op de mbo-school is dat studenten meer mogelijkheden krijgen voor het kiezen van modules. Daarnaast is het de bedoeling om een maximum aantal leerlingen te zetten per docententeam. Uiteindelijk moeten de aanpassingen en vernieuwingen leiden tot een betere toekomst voor mbo’ers op het MBO Rijnland.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids