Normal_aula_pauze_hbo_mbo_wo_universiteit_studenten

Mbo-studenten van de opleiding Welzijn niveau 3 aan het ID College in Woerden moeten vanaf komend schooljaar verder met hun studie op een vestiging van de school in Gouda. Studenten van niveau 4 verhuizen juist van Gouda naar Woerden. De jongeren zijn alles behalve blij met deze wisseling en uitten hun boosheid. Dat meldt het AD.

Volgens het ID College is de ruil nodig, omdat er voor de opleiding Welzijn niet genoeg eerstejaars studenten bij komen. De gecombineerde klassen van zowel niveau 3 als 4, waar de school mee werkte, zijn daardoor niet meer mogelijk. Bovendien worden de verschillen in niveau te groot, waardoor de kwaliteit van het onderwijs achteruit gaat, volgens de school.

De studenten snappen het niet en reageren boos op het besluit. Velen van hen die een studie volgen in Woerden hebben destijds bewust voor die school gekozen vanwege de kleinschaligheid. Het ID College zegt de reactie van de studenten te begrijpen, maar voegt eraan toe dat het besluit op langere termijn beter is. Jeroen Bos van het ID College in Gouda zegt dat beide scholen er alles aan gaan doen om de kleinschaligheid te behouden. Over de precieze plannen en het vervolg krijgen de mbo’ers binnenkort uitgebreid informatie van de schoolleiding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids