Normal_roc_leiden_bij_lammenschans

Het ROC Leiden staat niet langer onder toezicht van een speciaal interventieteam. De school kwam onder toezicht te staan nadat het in grote financiële problemen kwam door te dure nieuwbouw. Nu de Leidse mbo-instelling in september is samengegaan met het ID College is toezicht niet langer nodig, schrijft minister Van Engelshoven in een brief aan de Tweede Kamer. De scholen zijn samen verder gegaan onder de nieuwe naam mboRijnland. Dit meldt Nu.nl.

Het ROC Leiden had zodanig zware financiële problemen dat er 40 miljoen euro aan noodsteun nodig was van minister Bussemaker om een faillissement te voorkomen. Door de fusie met het ID College moet de onderwijsinstelling uiteindelijk weer helemaal gezond worden.

Uit de laatste tussenrapportage van de onderwijsinspectie blijkt dat de school inmiddels zowel de onderwijskwaliteit als de financiële positie flink heeft verbeterd. Het speciale interventieteam is dan ook niet langer nodig. Wel zal de inspectie de nieuwe school blijven volgen om in de gaten te kunnen houden of de school de verbeterde onderwijskwaliteit op peil weet te houden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids