Normal_techniekles__leerling__snijden__knutselen__handenarbeid

Het bedrijfsleven in de regio Noord-Holland vindt het moeilijk om ervaren en gekwalificeerd vakpersoneel te vinden. Uit de nieuwste arbeidsmarktbarometer van H&S Adviesgroep blijkt dat er met name in de agrarische en technische sector niet genoeg geschikt personeel te vinden is. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Het eerste kwartaal van 2016 was positief, de arbeidsmarkt in Noord-Holland maakte een groei door. Maar in het tweede kwartaal lijkt het stil  te staan op +11. Toch is dat een flinke stijging ten opzichte van eind vorig jaar, waarbij de barometer bleef steken op -5. “Ondanks de lichte daling van +12 naar +11 zijn de HR-managers nog steeds overwegend positief over de regionale arbeidsmarkt”, zegt Jeroen Veerman van H&S Adviesgroep.

Uit het onderzoek dat de adviesgroep samen met het Noordhollands Dagblad deed onder HR-managers blijkt dat er meer werkgelegenheid komt zodra een onderneming een groei doormaakt. Er worden meer banen gecreëerd voor flexibele contracten en vaste contracten. Maar wat lastig blijft is het vinden van vakpersoneel. Want het werven van jong talent is geen probleem. Bedrijven halen de jonge medewerkers binnen door stageplekken aan te bieden en door goede contacten met scholen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids