Logo_logo_roc_mondriaan

ROC Mondriaan wil voorlopig niet samenwerken met het ID College in het uitwisselen van opleidingen. Herschikking van de opleidingen zou moeten leiden tot minder concurrentie tussen mbo's in en rond Leiden, conform de eisen van minister Bussemaker. Mondriaan ziet hier eerst vanaf. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

Volgens bestuursvoorzitter Pierre Heijnen van ROC Mondriaan is er geen volledige overeenstemming tussen de betrokken instellingen. Daarom durft het roc het niet aan om de zorgopleidingen uit te wisselen. Tot minimaal 2020 blijven de zorgopleidingen van Mondriaan in Leiden gevestigd. Het ID College is verbaasd dat ROC Mondriaan deze beslissing neemt zonder het resultaat af te wachten van het onderzoek hiernaar. Dit onderzoek zou volgend jaar beginnen.
 
Minister Bussemaker eiste vorig jaar een nauwere samenwerking tussen de mbo-instellingen in en rond Leiden. Naast de verplichte fusie tussen ROC Leiden en het ID College zouden er ook stappen genomen worden om de concurrentie met ROC Mondriaan en het Nova College in Haarlem te beperken. Mondriaan en ID College zouden het ruilen van opleidingen onderzoeken: de zorgopleidingen van ROC Mondriaan zouden verhuizen naar het ID College in Leidschendam-Voorburg, terwijl de opleidingen van het ID College naar Mondriaan zouden gaan. De eisen van Bussemaker volgden op de redding van ROC Leiden door de Kamer van een dreigend faillissement.
 
© Nationale Onderwijsgids