Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

LAREN - Vorig schooljaar is Amaris Zorggroep erin geslaagd om meer dan vijftig procent extra zorgleerlingen te werven voor de ouderenzorg. Amaris timmert aan de weg met haar inspanningen om het verwachte tekort aan zorgpersoneel het hoofd te bieden.

Amaris bereikte deze jongeren onder andere met opvallende stunts op scholen in de regio, zoals een rolstoelrace en medicijnenspel. Deze stunts werden gekoppeld aan acties op Facebook. Daarnaast voerde Amaris een meer traditionele wervingscampagne om nieuwe leerlingen aan te trekken. Dit alles onder het motto ‘Zorg zit in je bloed’.

Amarisbestuurder René Hup: “Bijna een jaar na dato mogen we spreken van een succesvolle wervingscampagne. Afgelopen januari zijn negentien extra leerlingen gestart met hun opleiding tot Helpende of Verzorgende bij één van de tien Amariszorginstellingen. En ook in september starten extra leerlingen. Normaal gesproken heeft Amaris jaarlijks zo’n 45 leerlingen, dit jaar bijna 70.”

Met de campagne bereikte Amaris schoolverlaters én zij-instromers. De zorgleerlingen die in januari bij Amaris aan de slag zijn gegaan, volgen een werken-lerentraject, de BBL-opleiding. Zij gaan direct in de praktijk aan de slag en volgen daarnaast één dag per week de opleiding Verzorgende of Helpende.

Via persbericht Amaris Zorggroep

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres