Eric Corton volgt mbo-opleiding om in de ouderenzorg te gaan werken

Eric Corton is bezig met een mbo-opleiding om in de ouderenzorg te kunnen werken. De presentator en acteur deed al vrijwilligerswerk in een verpleeghuis en wilde ook graag "verzorgende taken" doen, maar dat kan niet zonder diploma. "Prima, ik wil graag iets leren en ik wilde heel graag in dat specifieke verpleeghuis werken", schrijft Corton (55) in een opiniestuk in de Volkskrant.

Wel vindt de presentator het bijzonder dat hij "als 55-jarige zij-instromer met een vwo-diploma en een heel werkzaam leven achter de rug" precies dezelfde opleiding moet volgen als zijn "16-jarige evenknie die net van de middelbare school komt". Ook moet hij lessen volgen waarin hij onder meer een nette sollicitatiebrief leert schrijven en krijgt hij studiebegeleiding. "Als ik dit in het tempo van de onlineleerweg ga doen, kost me dat een vol jaar."

Opleiding in het verpleeghuis waar ze willen werken 

Corton is zelf "verdomd gemotiveerd", maar dat soort regels zou de drempel hoog maken voor andere oudere mensen om ook de zorg in te gaan. "Waarom maken we geen systeem waarin mensen voor deze dagelijkse taken in de praktijk kunnen worden opgeleid in het verpleeghuis waar ze willen werken", vraagt hij zich af. "Ik denk dat er op die manier veel meer oudere handen aan het bed willen staan, die dat goed en zorgvuldig kunnen doen. Want: ook vele ongediplomeerde handen maken licht werk."

Door: ANP