Normal_rss_entry-153662

Kinderdagverblijf Het Kinderstraatje in Almere begint een rechtszaak tegen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over het weren van de Stint van de openbare weg. Dat bevestigt jurist Werner van Bentem na berichtgeving door de Telegraaf.

Van Bentem laat weten dat tot een kort geding is besloten omdat de minister bij het besluit over de Stint niet "zorgvuldig genoeg'' heeft gehandeld. ,,Verder vinden wij dat de minister bij het maken van een afweging onvoldoende rekening heeft gehouden met de belangen van mensen en organisaties.''

Van Bentem doelt onder meer op zijn cliënt, de eigenaresse van het Kinderstraatje. Van Bentem laat weten dat de eigenaresse geen rijbewijs heeft en op hoge kosten van het vervoer van de kinderen wordt gejaagd als ze de stint niet meer op de openbare weg mag gebruiken.

Fabrikant Stint wil met ministerie om tafel

Ook de fabrikant van de Stint is het niet eens met het besluit van de minister en verleggen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens het bedrijf is het onderzoek waarop het besluit is gebaseerd niet volledig en is de zienswijze van de fabrikant er niet in meegewogen.

Minister Van Nieuwenhuizen besloot maandag dat de elektrisch aangedreven karren voorlopig niet meer mogen worden gebruikt. Ze deed dat op basis van voorlopig onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), politie en NFI (Nederlands Forensisch Instituut). 
 
Volgens directeur Edwin Renzen van fabrikant Stintum heeft het ILT in het voorlopig onderzoek geen oog gehad voor de zienswijze die zijn bedrijf zelf heeft aangedragen. "We hebben een brief aan het ILT gestuurd met een feitenrelaas, met het verzoek dit met de minister te delen. We zijn niet uit op ruzie, maar we worden door dit besluit voor een feit gesteld. Dat terwijl wij denken dat ze tot andere inzichten kunnen komen als we onze informatie delen. We willen een dialoog met het ministerie om onze punten naar voren te brengen."
 
Volgens de directeur is er op dit moment geen sprake van dat het bedrijf het op een rechtszaak wil laten aankomen. "We willen dit in goed overleg doen door in dialoog te gaan. Maar we moeten dit nog aanvragen bij het ministerie. Pas als die weg niet mogelijk blijkt, kijken we naar andere manieren zoals een gang naar de rechter."
 
Door: ANP