Normal_rss_entry-391336

RTL voegt aan het slot van de documentaire over het stintongeval, die zondag wordt uitgezonden, een extra tekst toe waarin de kijker wordt verteld over het besluit dat het Openbaar Ministerie donderdag nam. Dat heeft een woordvoerder van RTL bevestigd na berichtgeving van De Gelderlander. De documentaire zelf wordt niet aangepast.

Het Openbaar Ministerie maakte donderdag bekend twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de productie en verkoop van de stint te gaan vervolgen. Met de elektrische bolderkar gebeurde op 20 september 2018 een ernstig ongeluk. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven, een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond. De stint kwam op een spoorwegovergang terecht en werd aangereden door een trein

Film

In de film Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders spreekt Humberto Tan in samenwerking met RTL Nieuws met onder andere de ouders van de kinderen die bij het ongeluk betrokken waren. "De focus ligt op de ouders, dus de beelden hoeven niet te worden aangepast door het nieuws van het Openbaar Ministerie", aldus een zegsman van RTL.

Door: ANP