Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon1_jpg

Kinderopvang Humanitas richt in samenwerking met Missing Chapter Foundation een eigen Raad van Kinderen op. Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gaven zij het startschot van dit adviesorgaan. Kinderen vanaf 10 jaar, die in de buitenschoolse opvang zitten, gaan de Raad van Bestuur inspireren met creatieve ideeën en frisse adviezen over onderwerpen die er echt toe doen. Dit meldt Humanitas.

De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter. De stichting is in 2010 opgericht door Prinses Laurentien en zorgt ervoor dat kinderen structureel meedenken met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Prinses Laurentien: “Kinderparticipatie zit in het DNA van Kinderopvang Humanitas. Net als wij geloven zij in de inventiviteit en creatieve denkkracht van kinderen. We zullen Kinderopvang Humanitas met veel plezier ondersteunen en ik kijk uit naar de eerste resultaten.” 
 
Bestuurders van Kinderopvang Humanitas zullen de Raad van Kinderen steeds een strategische vraag voorleggen, die de kinderen op hun eigen creatieve en onbevangen manier gaan onderzoeken. Vervolgens dragen zij ideeën en aanbevelingen aan waar de organisatie mee aan de slag gaat. 
 
Kinderparticipatie is al jaren een van de speerpunten van de pedagogische visie van Kinderopvang Humanitas, met 18.000 kinderen een van de leidende kinderopvangorganisaties van Nederland. Kinderen bepalen op alle 350 locaties aan welke activiteiten ze deelnemen en worden actief betrokken bij het opzetten en invullen van het programma. Eerder kregen zij al de mogelijkheid inspraak te leveren in een lokale, regionale of centrale Kinderraad. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids