Normal_fotobijpersberichtopening2500ekinderzwerfboekstation

Op woensdagmiddag 3 oktober om 13.30 uur wordt het 2500e KinderzwerfboekStation geopend door prinses Laurentien. Ruim 100 kinderen uit de Schilderswijk zullen de opening bijwonen. Dit meldt Kinderhulp.

Op 26 mei 2010 gaf Prinses Laurentien het startsein voor Kinderzwerfboek en gingen de eerste kinderboeken zwerven door Nederland. Nu, 8 jaar later, zijn er 2500 Stations, zwerven meer dan 2.000.000 boeken door Nederland en zijn ruim 2600 vrijwilligers actief voor Kinderzwerfboek. 
 
Leesbevordering bij kinderen vindt de prinses een erg belangrijk thema. Zij richtte in 2001 de Stichting Lezen en Schrijven op. Ook heeft zij meerdere kinderenboeken geschreven. Nationaal Fonds Kinderhulp vindt het ook heel belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd om te lezen. Onderzoek toont immers aan hoe belangrijk dat is voor hun ontwikkeling. Niet alle kinderen hebben echter toegang tot voldoende leuke boeken. Daarom investeert Kinderhulp al jaren in haar preventieve programma Kinderzwerfboek.  
 
“We zijn erg blij dat wij vanaf 3 oktober de trotse eigenaar zijn van een prachtig KinderzwerfboekStation. Met het Station vol zwerfboeken kunnen we, in de veilige omgeving van de Sporttuin, de kinderen na het sporten stimuleren om te gaan lezen. Even lekker tot rust komen in de fantasiewereld van een boek”, zegt Sebastiaan Nederhoed (manager Haagse Sporttuin Schilderswijk).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids